Домашен шоколад с авокадо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Този шоколад е полезен вариант на любимата Нутела, но е здравословен и веган. Съдържа важни компоненти за тялото и е доста вкусен. Можете да го хапвате директно или да намажете върху филия, исквита, плод или крекер. След като направите базисната рецепта импровизирайте. Аз добавях в различните опити лют пипер, малко едра сол и парченца крокант. Всеки път става много добре. Хапнете го до 24 часа след направата, защото авокадото потъмнява и променя текстурата си. Затова и не препоръчвам по-голямо от предложеното количество.
Необходими продукти:
1 авокадо
60 г сурови ядки (кашу, лешници или комбинация от двете)
1 с.л. мед (ако искате по-силна сладост, може и 1,5 с.л.)
2-3 с.л. какао на прах
добавка по избор (едра сол, лют пипер, крокант, шоколадови капки, натрошени бисквити)
Начин на приготвяне:
Приберете всички съставки в блендера (без добавката, която сте си избрали) и пюрирайте до получаването на гладка смес. Добавете избран от вас продукт или оставете така. Хапвайте и се наслаждавайте. Това е всичко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ