Регистрация

Джинджифилов кекс

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
328
Оцени рецептата

1/2 чаша масло

1/2 ч кафява захар

1 ч меласа

1/2 ч топла вода

2 с.л. смлян джинджифил

1 ч.л. смляна канела

2 ч.л. индийско орехче

55 г бренди

3 яйца

3 ч брашно

1/2 ч.л. винен камък

сокът и настърганата кора на 1 голям портокал

1 ч.л. сода за хляб

1/4 ч топла вода

1 ч стафиди

 

Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте на крем маслото и кафявата захар. Добавете меласата, топлото мляко, джинджифила, канелата и индийското орехче. Добавете брендито. Разбийте яйцата, докато побелеят и се сгъстят. Пресейте брашното и винения камък. Добавете брашното и яйцата, като редувате, при захарната смес. Смесете с портокаловия сок и кората. Содата за хляб се разтваря в около 1/4 чаша топла вода. Добавете в сместа и разбийте. Добавете стафидите. Пече се за около 30 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта