Регистрация

Джинджидилофи бисквитки с лимонов крем

Автор:
яна маринова
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
220
Оцени рецептата

1/4 ч захар

1/8 пакетче карамфил

1 3/4 ч брашно

1/3 ч маргарин

3/4 ч овесени ядки

1/3 ч обезмаслено мляко

4 ч.л. бакпулвер

1/3 ч касис или стафиди

1 ч.л. джинджифил

2 белтъка, леко разбити

1/2 ч.л. канела

2 с.л. меласа

1/4 ч.л. индийско орехче

За лимоновия крем:

3/4 ч рикота (частично обезмаслена)

2 с.л. лимонада, размразен концентрат

 

Загрейте фурната до 220 градуса. Заделете 1 чаена лъжичка захар; смесете останалата захар със следващите седем съставки. Нарежете маргарина в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Добавете млякото, касиса, белтъка и меласата, разбъркайте леко. Обърнете върху леко набрашнена повърхност, омесете внимателно от 5 до 10 пъти. Разточете тестото на слой с 2 см дебелина. Изрежете с формички за сладки с форма на сърце или кръгли, ако желаете. Поставете върху ненамаслена тавичка за печене. Поръсете със заделената 1 чаена лъжичка захар. Печете 9-11 минути или до златисто кафяво. Сложете рикотата и лимонадения концентрат в блендер или кухненски робот; покрийте с капак. Разбийте на висока скорост до гладкост. Сервирайте с топлите бисквитки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта