Джава чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 чаша фино натрошени сухари
2 супени лъжици масло или маргарин - разтопен
1 супена лъжица мед
1 пакет неовкусен желатин
2 разбити жълтъка
1/2 чаша обезмаслено мляко
1/3 чаша рикота
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици инстантно кафе на гранули
1 чаена лъжица ванилия
1 пакет (42 г) десертен топинг микс
1/2 чаша обезмаслено мляко
4 белтъка
Смесете натрошения сухар, маслото и меда; заделете 2 супени лъжици за поливане на пая отгоре. Натиснете останалата смес на дъното на намаслена разглабяща се форма за печене и оставете в хладилника. Разтворете желатина в 1/4 чаша вода.
В тенджера, смесете жълтъците, 1/2 чаша мляко, рикотата, захарта, кафето, ванилията и 1/3 чаша вода. Прибавете желатина. Варете и разбърквайте на средно-слаб огън за 20 минути или докато сместа покрива плътно гърба на метална лъжица, не оставяйте да заври. Свалете от огъня и охладете частично, като разбърквате от време на време.
Пригответе топинга според указанията на опаковката, като използвате останалото мляко. Прибавете го в желатиновата смес. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете в ги желатиновата смес. Изсипете в подготвената тавичка. Покрийте и оставете в хладилника докато стегне. Извадете от съда и поръсете със заделените трохи отгоре. За 10 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ