Регистрация

Гъста пилешка супа

Автор:
desislavva
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
1038
Оцени рецептата

2 цели пилета, нарязани на порции

2 глави нарязан лук

2 ч нарязана целина

4 ч нарязани моркови

2 кг нарязани домати

1 малка глава зеле, нарязано на тънки ленти

7 картофа, обелени и нарязани

4 кубчета пилешки бульон

1 дафинов лист

Сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. риган

2 ч.л. босилек

1 ч.л. мащерка

2 с.л. нарязан магданоз

680 г фиде

 

Измийте пилешките парчета и сложете в голяма тенджера. Покрийте с вода и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато месото пада от костите (около 2-3 часа). Извадете пилешкото с решетъчна лъжица и оставете да се охлади. Когато се охлади достатъчно, отстранете костите и кожата и нарежете месото на малки парчета. Добавете пилешкото в бульона и се съхранява в хладилник за една нощ. Когато извадите от хладилника, обезмаслете повърхността. Върнете тенджерата на котлона и оставете да заври. Добавете лука, целината, морковите, доматите, зелето и картофите. Добавете кубчетата бульон, дафиновия лист, солта и черния пипер, ригана, босилека, мащерката и магданоза и оставете да къкри до готовност на зеленчуците. След това се добавя фидето и се вари до омекване.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта