Гулабджамун
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 ч готов микс за палачинки
2 ч карамфил на прах
2 ч вода
1 1/2 ч захар
4 шушулки кардамон
няколко капки розова вода
4 с.л. масло
1/8 ч кисело мляко
мляко
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото и изсипете в купа. Добавете микса за палачинки, карамфила на прах и киселото мляко и разбъркайте. Омесете добре, като добавяте още мляко, ако е необходимо. Направете гладка топка, покрийте и оставете да престои (30 минути). Направете 12-14 малки топчета. Загрейте водата, добавете захарта, оставете да заври, добавете кардамона и оставете да къкри. Варете, оставете да къкри докато водата се редуцира наполовина. Загрейте олиото до горещо, изпържете топките до златисто кафяво или докато са с тъмно кафяв почти черен цвят. Потопете в захарен сироп, докато не удвоят обема си (за 1 час или през нощта) Сервирайте топли или студени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ