Глазиран плодов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч фино нарязани джиндифилови сладки
1/2 ч фино натрошени крекери
1 с.л. захар
3 с.л. масло, разтопено
1 пакет неовкусен желатин
225 г ананас, на филийки
2 малки банана
2 ч нарязани ягоди
2 плода киви, обелени и нарязани на филийки
Смесете натрошените бисквити, крекери и захарта. Поръсете с маргарин и разбъркайте. Притиснете по дъното и стените на кръгла тавичка за пай. Пече се на 190С във фурната за 5 минути. Охлажда се. За глазурата, отцедете ананаса, запазвайки сока (неподсладен сок). Нарежете ананаса на малки парчета и оставете настрана. Добавете достатъчно неподсладен сок от ананас (около 1 1/2 чаши) в заделения сок, така че да се получат 1 3/4 чаши общо течност. В малка тенджера смесете ананасовата течност и желатина, след това се оставя да престои 5 минути. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. Покрийте и оставете да се охлади, докато започне да се стяга. Разпределете 1/3 чаша от глазурата по дъното на пая. Нарежете бананите на филийки и подредете върху глазурата. Покрийте с още 1/3 чаша глазура и подредете ягодите над глазурата. Разбъркайте заедно парчетата ананас и останалата глазура, после изсипете върху ягодите. Оставете в хладилника в продължение на 2 до 4 ч, докато стегне. Преди да сервирате, подредете кивито върху пая.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ