Регистрация

Глазиран плодов пай

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
532
Оцени рецептата

3/4 ч фино нарязани джиндифилови сладки

1/2 ч фино натрошени крекери

1 с.л. захар

3 с.л. масло, разтопено

1 пакет неовкусен желатин

225 г ананас, на филийки

2 малки банана

2 ч нарязани ягоди

2 плода киви, обелени и нарязани на филийки

 

Смесете натрошените бисквити, крекери и захарта. Поръсете с маргарин и разбъркайте. Притиснете по дъното и стените на кръгла тавичка за пай. Пече се на 190С във фурната за 5 минути. Охлажда се. За глазурата, отцедете ананаса, запазвайки сока (неподсладен сок). Нарежете ананаса на малки парчета и оставете настрана. Добавете достатъчно неподсладен сок от ананас (около 1 1/2 чаши) в заделения сок, така че да се получат 1 3/4 чаши общо течност. В малка тенджера смесете ананасовата течност и желатина, след това се оставя да престои 5 минути. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. Покрийте и оставете да се охлади, докато започне да се стяга. Разпределете 1/3 чаша от глазурата по дъното на пая. Нарежете бананите на филийки и подредете върху глазурата. Покрийте с още 1/3 чаша глазура и подредете ягодите над глазурата. Разбъркайте заедно парчетата ананас и останалата глазура, после изсипете върху ягодите. Оставете в хладилника в продължение на 2 до 4 ч, докато стегне. Преди да сервирате, подредете кивито върху пая.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта