Регистрация

Вълшебен лимонов пай

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

За лимоновия пълнеж:

425 г кондензирано мляко, подсладено

1/2 ч лимонов сок

1 ч.л. лимонова кора

2 жълтъка

За целувчения крем:

2 белтъка

1/4 ч.л. винен камък

4 с.л. захар

За блата:

18 обикновени бисквити

115 г масло или маргарин

1/3 ч захар

1/8 ч.л. канела

 

Разбъркайте добре съставките за блата и ги разпределете по дъното и стените на тавичка за пай. Печете на 190 градуса за 10 минути и се оставя настрана да се охлади. Намалете фурната до 160 градуса. В купа смесете кондензираното мляко, лимоновия сок, лимоновата кора и жълтъците. Разбърква се, докато сместа се сгъсти. Изсипете сместа в охладения блат. Добавете винения камък при белтъците и разбийте, почти на сняг. Добавете захарта постепенно и разбийте на сняг. Изсипете върху пълнежа. Пече се, на 160С, докато стане леко златисто, за около 15 минути. Охлажда се добре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта