Вълшебен лимонов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За лимоновия пълнеж:
425 г кондензирано мляко, подсладено
1/2 ч лимонов сок
1 ч.л. лимонова кора
2 жълтъка
За целувчения крем:
2 белтъка
1/4 ч.л. винен камък
4 с.л. захар
За блата:
18 обикновени бисквити
115 г масло или маргарин
1/3 ч захар
1/8 ч.л. канела
Разбъркайте добре съставките за блата и ги разпределете по дъното и стените на тавичка за пай. Печете на 190 градуса за 10 минути и се оставя настрана да се охлади. Намалете фурната до 160 градуса. В купа смесете кондензираното мляко, лимоновия сок, лимоновата кора и жълтъците. Разбърква се, докато сместа се сгъсти. Изсипете сместа в охладения блат. Добавете винения камък при белтъците и разбийте, почти на сняг. Добавете захарта постепенно и разбийте на сняг. Изсипете върху пълнежа. Пече се, на 160С, докато стане леко златисто, за около 15 минути. Охлажда се добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ