Вкусни бисквитки с глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч безсолно масло, меко
1/2 ч кристална захар
2 ч брашно
1/2 ч сладко от малина или касис, без семки
1 ч пудра захар
Мляко (1-2 с.л.)
Цветна захар за украса
1. Разбийте маслото и захарта в голяма купа с електрически миксер, до побеляване и пухкав крем. Бавно добавете брашното и разбийте добре. Извадете от купата и омесете лъскаво тесто. Разделете тестото наполовина; увийте във восъчна хартия. Оставете в хладилника за няколко часа или по-дълго.
2. Загрейте фурната до 160 градуса. Разточете тестото между два листа набрашнена восъчна хартия или изравнете с ръце, до слой с дебелина 0,6 см върху набрашнена повърхност. Използвайте формички за сладки и нарежете бисквитки с желаната форма. Сложете ги в ненамаслени тавички за печене. Пече се само до леко златисто, 5 - 7 минути. Оставете да изстинат в тавичката и извадете върху решетка, докато се охладят напълно.
3.Намажете половината от бисквитите с малко количество конфитюр и слепете с другите бисквитки. Сложете пудра захар в малка купа и поръсете с достатъчно мляко, така че да се получи не много гъста глазура. Глазирайте бисквитките леко с глазурата и поръсете с цветна захар. Оставете да престоят, докато глазурата се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ