Ванилови сладки с шоколадови капки и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
125 г брашно
70 г захар
1 пакетче шоколадови капки - от дребните от 40 грама
2 пакета ванилова захар
60 г масло
50 г орехи
Начин на приготвяне:
Тези сладки се правят изключително лесно и са за хората, които не обичат да месят и режат теста, ами държат бързо и без услия да приготвят домашен сладкиш с идеален вкус. Имате два варианта - да сложите по парченце орех в средата на всяка сладка (това е по-трудоемко) или директно да инкорпорирате орехите в общата смес. Аз правя втория, защото става изключително бързо. Цялата направа на бисквитите отнема между 10 и 15 минути. С печене още 10 минути вече имате готови домашни сладки.
Ако ще ги правите като мен, то просто сипете в купата на чопъра брашното, захарта, ваниловата захар и орехите. Отгоре нарежете на кубчета студеното масло. След това бръмнете за 30-40 секунди всичко това. Ако чопърът ви е прекалено малък, разделете продуктите на 2 половини - все пак пространството трябва да е достатъчно, за да се смесят добре. Готовия маслен прах изсипете в тава. Застелете друга с хартия за печене. Към прахта прибавете шоколадовите капки и разбъркайте. Взимайте с ръце и оформяйте със стискане в дланта си нещо като малко вретено. Ако ви се занимава повече, можете да изпаднете в по-голяма педантичност по оформянето, но аз смятам, че няма смисъл. Редете готовите сладки с отстояние една от друга върху хартията за печене.
Ако ще слагате орехите в средата, взимайте парче орехче - около 1/6 от цялата ядка, и около него настискайте от масления прах. Тогава редете в тавата. На финала, независимо кой вариант сте избрали, пъхнете в загрята на 180 градуса фурн за 10 минути. След изваждане сладките ще са още меки, но ако изчакате да изстинат, ще станат много хрупкави и приятно топящи се в устата, което е и търсеният ефект. Така че проявете още съвсем малко търпение преди да им се нахвърлите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ