Бързи пилешки хапки със сметана и сирена
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Ако искате бърза домашна храна, която да се хареса на всички, но нямате време за суета в кухнята - опитайте тази рецепта - след половин час ще можете да седнете на трапезата с любимите хора и да се порадвате на неподправен френски вкус.
Необходими продукти:
600 г пилешко
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 мл течна готварска животинска сметана
50 г масло
4 с.л. олио
1 палка пушено сирене
150 г кашкавал
сол и пипер
По желание:
1 малка консерва царевица
топено сирене
кисели краставички
пресен магданоз за поръска
Начин на приготвяне:
Пилешкото нарежете на хапки, поръсете със сол и пипер и покапете с олио. Сгорещете тиган, изсипете вътре месото и гответе на силен огън около 4 минути като разбърквате периодично. Извадете от тигана.
Налейте олио в тигана и запържете наситнените лук и чесън до леко покафеняване. Върнете пилето, намалете огъня и добавете маслото. Гответе 5 минути. Залейте със сметаната и натрошете пушеното сирене. По желание можете да добавите наситнени кисели краставички, топено сирене или отцедена царевица от консерва. Гответе докато месото се сготви напълно - около 12 минути.
Рендосайте кашкавала върху ястието и махнете от огъня. По желание поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ