Бърз веган здравословен шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Обичам този шоколад, защото държа продуктите за него в хладилника и щом ми се дояде шоколад, не се отдавам на вредностите в шарени опаковки, а си го приготвям на момента за не повече от 5 минути. Истината е, че открих, че от него се и отслабва, заради силата на съставките. Тогава придобих още поголям ентусиазъм и си купих био неподсладено какао на прах, био студено пресовано кокосово масло и био лешников тахан. Мед си имам от баба. Него не държа в хладилника, за да е омекнал и да се разбъркват добре останалите продукти в него. Ето и лесната рецепта за полезен и вкусен домашен шоколад, от който се отслабва.
Необходими продукти (за една моя порция или 2 порции, изядени за ден)
1 с.л. мед
1 с.л. неподсладено какао на прах
1 ч.л. лешников тахан
1 с.л. кокосово масло (може и по-малко, но аз харесвам да се усеща вкусът му)
Начин на приготвяне:
Смесете в малка порцеланова купичка (когато работите с порцелан, а не с метал, запазвате всички витамини в продуктите) меда с тахана и какаото. Бъркайте с лъжичка докато се получи гъст крем. После чак добавете кокосовото масло. Аз си го слагам студено на шупли, изстъргано от буркана в хладилника. Така се получава стречатела текстура. Ако искате кремът да е гладък, можете да сложите кокосово масло на стайна температура. При бъркането лесно ще се разтвори.
Опитайте вкуса. Ако искате повече сладост - добавете още мед. За повече масленост - масло. Ако ароматът на ядки ви се струва прекалено малък - сложете си повече тахан. След 2-3 опита ще имате идеалния полезен шоколад, който напълно ви допада. А ако не прекалявате с него, ще видите, че топи излишни мазнинки. И засища невероятно добре - след 1 супена лъжица от тази смес, ще имате усещането, че сте хапнали основно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ