Регистрация

Боровинкови колелца

Автор:
ivanova
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
210
Оцени рецептата

1/2 ч масло или маргарин

1 1/2 ч смлени червени боровинки

1 ч кристална захар

1 ч смлени орехи

1 яйце

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1 ч.л. ванилия

2/3 ч кафява захар

1 1/2 ч брашно

1/4 ч мляко

1/4 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

 

В голяма купа, разбийте на крем маслото, захарта, яйцата и ванилията, до побеляване. В средно голяма купа, смесете брашното, бакпулвера и солта. Постепенно добавете към сместа с маслото, докато се съчетаят хубаво. Съберете тестото на топка, покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник в продължение на два часа. В малка купа смесете кафявата захар и млякото. Разточете тестото от хладилника върху леко набрашнена повърхност. Трябва да се получи голям правоъгълник. Разстелете сместа с кафявата захар отгоре. Поръсете със смлените червени боровинки, орехите и портокаловата кора, като оставите 0,5 см граница откъм двата тесни края. Като започнете от единия тесен край, навийте тестото на стегнато руло. Увийте рулото с восъчна хартия, поставете със затворената страна надолу и замразете за една нощ. Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете с мазнина 2 тавички за печене. Нарежете замразеното руло на филийки от по 0,5 см и ги поставете в тавичките на разстояние 6-7 см една от друга. Пече се в продължение на 12 до 15 минути или докато леко се зачервят по краищата. Извадете от съда и охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта