Боровинкови колелца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло или маргарин
1 1/2 ч смлени червени боровинки
1 ч кристална захар
1 ч смлени орехи
1 яйце
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. ванилия
2/3 ч кафява захар
1 1/2 ч брашно
1/4 ч мляко
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
В голяма купа, разбийте на крем маслото, захарта, яйцата и ванилията, до побеляване. В средно голяма купа, смесете брашното, бакпулвера и солта. Постепенно добавете към сместа с маслото, докато се съчетаят хубаво. Съберете тестото на топка, покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник в продължение на два часа. В малка купа смесете кафявата захар и млякото. Разточете тестото от хладилника върху леко набрашнена повърхност. Трябва да се получи голям правоъгълник. Разстелете сместа с кафявата захар отгоре. Поръсете със смлените червени боровинки, орехите и портокаловата кора, като оставите 0,5 см граница откъм двата тесни края. Като започнете от единия тесен край, навийте тестото на стегнато руло. Увийте рулото с восъчна хартия, поставете със затворената страна надолу и замразете за една нощ. Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете с мазнина 2 тавички за печене. Нарежете замразеното руло на филийки от по 0,5 см и ги поставете в тавичките на разстояние 6-7 см една от друга. Пече се в продължение на 12 до 15 минути или докато леко се зачервят по краищата. Извадете от съда и охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ