Боровинков хлебен пудинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. захар
1 с.л. царевично нишесте
10 пакетчета подсладител
450 г пресни сини боровинки, почистени
1 ч.л. лимонов сок
4 филийки стар бял хляб
1 1/2 с.л. маргарин
1/2 ч евапорирано мляко
Смесете захарта, царевичното нишесте и подсладителя много добре. Сложете боровинките в плитък съд, леко намазан с олио. Прибавете захарната смес и лимоновия сок и се разбърква хубаво. Намачкайте боровинките с домакинска преса за картофи и заделете. Намажете хляба леко от едната страна с маргарин, поставете филийките една върху друга и нарежете на кубчета. Поставете в съда и се разбърква. Печете пудинга в умерена фурна 180С в продължение на 30 минути, изважда се от фурната и се добавя млякото; разбъркайте добре до смесване. Върнете се във фурната и се пече още 15 мин. Поднесете топло, гарнирано по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ