Регистрация

Боровинков хлебен пудинг

Автор:
Martchella
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
476
Оцени рецептата

2 с.л. захар

1 с.л. царевично нишесте

10 пакетчета подсладител

450 г пресни сини боровинки, почистени

1 ч.л. лимонов сок

4 филийки стар бял хляб

1 1/2 с.л. маргарин

1/2 ч евапорирано мляко

 

Смесете захарта, царевичното нишесте и подсладителя много добре. Сложете боровинките в плитък съд, леко намазан с олио. Прибавете захарната смес и лимоновия сок и се разбърква хубаво. Намачкайте боровинките с домакинска преса за картофи и заделете. Намажете хляба леко от едната страна с маргарин, поставете филийките една върху друга и нарежете на кубчета. Поставете в съда и се разбърква. Печете пудинга в умерена фурна 180С в продължение на 30 минути, изважда се от фурната и се добавя млякото; разбъркайте добре до смесване. Върнете се във фурната и се пече още 15 мин. Поднесете топло, гарнирано по желание.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта