Боровинков тиквен кекс с портокалова глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 1/2 ч брашно
1 2/3 ч захар
2 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. подправка за тиквен пай
3/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 консерва сос от червени боровинки
3/4 ч натрошени орехи
2/3 ч зехтин
4 яйца
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете щедро 2 тавички за хляб. В голяма купа, смесете брашното, захарта, содата за хляб, подправката за тиквен пай, солта и бакпулвера. В друга купа смесете останалите съставки много добре. Добавете тиквената смес към брашнената смес и се разбърква, докато всички съставки са добре навлажнени. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се 65 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете в съда за 10 мин., след това извадете и охладете напълно. Поръсете с глазурата отгоре и отстрани. За глазиране: В малка купа с вилица, смесете 1 чаена чаша пудра захар, 1/4 чаша неразреден концентрат за портокалов сок и 1/8 ч.л. бахар, докато сместа е гладка. Поръсете охладения кекс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ