Регистрация

Боровинков пай с кисело мляко

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

За блата:

1/3 ч масло или маргарин

1/4 ч захар

1 яйце

1 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

2 яйца

3 с.л. захар

1 ч кисело мляко

3 с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. екстракт от ванилия

2 ч боровинки, пресни или замразени

 

Намажете с масло и поръсете с брашно тавичка за пай. Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата и смесете добре. Смесете брашното и бакпулвера и ги смесете с течните съставки до образуване на меко тесто. С поръсени с брашно пръсти, изсипете лепкавото тесто на дъното на намаслената и набрашнена тава за пай. Притиснете и по стените на съда. Оставете в хладилника за поне толкова дълго, колкото е необходимо да се направи пълнежът. Смесете всички съставки за пълнежа, с изключение на боровинките, до гладкост. Сложете плодовете в блата за пай и внимателно се изсипва плънката, така че плодове са покрити и равномерно разпределени. Пече се 50-60 минути, докато блатът се зачерви и яйченият крем е стегнал. Охлажда се добре преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта