Боровинков пай с кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1/3 ч масло или маргарин
1/4 ч захар
1 яйце
1 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
2 яйца
3 с.л. захар
1 ч кисело мляко
3 с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. екстракт от ванилия
2 ч боровинки, пресни или замразени
Намажете с масло и поръсете с брашно тавичка за пай. Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата и смесете добре. Смесете брашното и бакпулвера и ги смесете с течните съставки до образуване на меко тесто. С поръсени с брашно пръсти, изсипете лепкавото тесто на дъното на намаслената и набрашнена тава за пай. Притиснете и по стените на съда. Оставете в хладилника за поне толкова дълго, колкото е необходимо да се направи пълнежът. Смесете всички съставки за пълнежа, с изключение на боровинките, до гладкост. Сложете плодовете в блата за пай и внимателно се изсипва плънката, така че плодове са покрити и равномерно разпределени. Пече се 50-60 минути, докато блатът се зачерви и яйченият крем е стегнал. Охлажда се добре преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ