Регистрация

Бишкоти с ядки

Автор:
Генчев
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
653
Оцени рецептата

1/2 ч захар

1/2 ч кафява захар

1/4 ч маргарин или масло, меко

3 яйца

3 ч брашно

3 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. микс от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар

1/3 ч микс от ядки по избор; нарязани

 

1) Загрейте фурната до 180С. Напръскайте с готварски спрей 1 голяма или 2 малки тавички.

2) В голяма купа смесете захарта, кафявата захар и маргарина; разбийте до смесване. Добавете яйцата; разбийте добре. Прибавете постепенно брашното, смесено с бакпулвера и микса от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар, разбъркайте добре. Прибавете ядките.

3) С намазани със спрей ръце, оформете тестото на три рула с дължина около 18 см. Сложете ги на разстояние поне 8 см едно от друго в приготвените тавички; разточете на правоъгълници с дебелина 2 см, 8 см широчина и 18 см дължина.

4) Печете на в загрятата фурна за 18-25 мин. или докато правоъгълниците са светло-златисто кафяви и центрове са твърди на пипане. Сложете ги върху решетка, да се охладят за 5 мин.

5) Избършете тавичките. С назъбен нож, нарежете всеки правоъгълник на резени от по 1,3 см, сложете с нарязаната страна нагоре в тавичките.

6) Печете на 180С за 6-8 минути или докато горната повърхност е леко суха. Извадете от съда и оставете да се охладят напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта