Регистрация

Бисквитки с фъстъчено масло и шоколадова глазура

Автор:
roni
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

1 1/4 ч кафява захар

3/4 ч фино фъстъчено масло

1/2 ч мазнина за сладкиши

3 с.л. мляко

1 с.л. ванилия

1 яйце

1 3/4 ч брашно

3/4 ч.л. сол

3/4 ч.л. сода за хляб

За глазурата:

1 ч млечен шоколад, натрошен

1 ч.л. мазнина

 

1. Загрейте фурната до 190°С. Сложете листа фолио върху плота за охлаждане на бисквитките.

2. За бисквитките, комбинирайте кафявата захар, фъстъченото масло, мазнината, млякото и ванилията в голяма купа. Разбийте на умерена скорост на електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйцето. Разбийте само докато се смесят.

3. Комбинирайте брашното, солта и содата за хляб. Добавете ги при кремообразната смес и разбъркайте на ниска скорост.

4. Оформете тестото на 2,5 см топки. Поставете ги на разстояние 5 см една от друга в ненамаслена тавичка за печене.

5. Печете на 190°С в продължение на 7 - 8 минути. Охладете за 2 минути в тавичката. Извадете бисквитките върху фолиото, за да се охладят напълно.

6. За глазурата, сложете шоколада и мазнината в мерителна чашка или купа, подходяща за микровълновата фурна. Сложете на средна мощност в продължение на 2 - 3 минути или докато шоколадът е лъскав и мек (или разтопете на водна баня в малка тенджера на много слаб огън). Разбърква се, до гладкост. Покрийте всяка бисквитка с шоколад като използвате шпатула или малък нож за масло. Оставете върху решетка, докато шоколадът се втвърди.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта