Бисквитки с фъстъчено масло и шоколадова глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч кафява захар
3/4 ч фино фъстъчено масло
1/2 ч мазнина за сладкиши
3 с.л. мляко
1 с.л. ванилия
1 яйце
1 3/4 ч брашно
3/4 ч.л. сол
3/4 ч.л. сода за хляб
За глазурата:
1 ч млечен шоколад, натрошен
1 ч.л. мазнина
1. Загрейте фурната до 190°С. Сложете листа фолио върху плота за охлаждане на бисквитките.
2. За бисквитките, комбинирайте кафявата захар, фъстъченото масло, мазнината, млякото и ванилията в голяма купа. Разбийте на умерена скорост на електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйцето. Разбийте само докато се смесят.
3. Комбинирайте брашното, солта и содата за хляб. Добавете ги при кремообразната смес и разбъркайте на ниска скорост.
4. Оформете тестото на 2,5 см топки. Поставете ги на разстояние 5 см една от друга в ненамаслена тавичка за печене.
5. Печете на 190°С в продължение на 7 - 8 минути. Охладете за 2 минути в тавичката. Извадете бисквитките върху фолиото, за да се охладят напълно.
6. За глазурата, сложете шоколада и мазнината в мерителна чашка или купа, подходяща за микровълновата фурна. Сложете на средна мощност в продължение на 2 - 3 минути или докато шоколадът е лъскав и мек (или разтопете на водна баня в малка тенджера на много слаб огън). Разбърква се, до гладкост. Покрийте всяка бисквитка с шоколад като използвате шпатула или малък нож за масло. Оставете върху решетка, докато шоколадът се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ