Бисквитки с кафява захар и ароматни подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч кафява захар
3 ч масло или маргарин, меко
1 белтък
1 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. смлян кардамон
1/4 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
Червена и зелена глазура
Загрейте фурната до 190 градуса. В средно голяма купа, разбийте кафявата захар и маргарина, докато са добре смесени. Добавете белтъка и разбийте хубаво. Леко изсипете брашното в мерителна чашка; изравнете. Добавете брашното, бакпулвера, содата и подправките, разбъркайте добре. Разделете наполовина. На леко набрашнена повърхност, разточете всяка половина от тестото с ръце на две рула и изравнете. С помощта на шпатула, поставете тестото на известно разстояние едно от друго в ненамаслена тава. Потопете неназъбен нож във вода; направете прорези във всяко от тестото диагонално на интервали от по 0,5 см. Пече се в продължение на 11 до 13 минути или докато тестото вече не е влажно. Охладете за 1 минута. Извадете от тавата и поставете върху решетка. Охладете за 5 минути. С назъбен нож, нарежете тестото по вече направените прорези. Охлажда се напълно. Украсете всяка бисквитка с цветна глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ