Регистрация

Бисквитки котенца

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
237
Оцени рецептата

1 1/4 ч кафява захар

3/4 ч мазнина за сладкиши

2 с.л. мляко

1 с.л. ванилия

1 яйце

1 3/4 ч брашно

1 ч.л. сол

3/4 ч.л. сода за хляб

1 ч полу-сладък шоколадов чипс

1 ч едро нарязани орехи, по желание

72 орехови половини

108 покрити с шоколад бонбонки

72 солети, разполовени

 

1 Смесете кафявата захар, мазнината, млякото и ванилията в голяма купа. Разбийте на средна скорост на електрически миксер, докато са добре смесени. Разбийте яйцата в сместа.

2 Смесете брашното, солта и содата за хляб. Прибавете в сместа с яйцата и смесете. Прибавете шоколадовия чипс и ореховите парчета. Оставете в хладилника за поне 1 час.

3 Загрейте фурната до 190°С. Постелете с фолио тавичка за печене.

4 Оформете тестото на 2,5 см топки. Сложете ги на разстояние 7 см една от друга в тавичката и приплескайте всяка с ръка. Натиснете 2 орехови половинки в горната част на всяка бисквитка, все едно са котешки ушенца. Натиснете две половини солети от всяка страна на бисквитката за мустаци.

5 Пече се в продължение на 8 – 10 мин. Извадете тавата от фурната. Натиснете бонбонките във всяка бисквитка за очи и уста. Охладете за 2 минути в тавичката. Извадете върху фолио, за да се охладят напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта