Регистрация

Белтъчен пай с лимонов крем

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
474
Оцени рецептата

4 яйца, разделени

1/4 ч винен камък

1 ч захар

1 ч сметана за разбиване

1/2 ч захар

1/2 ч мляко

3 с.л. лимонов сок

2 ч.л. настъргана лимонова кора

 

Разбийте белтъците на пяна, добавете винения камък и разбийте на сняг. Постепенно добавете 1/2 чаша захар при непрекъснато разбиване. Изсипете и загладете в добре намаслена кръгла тавичка за пай с диаметър 23 см. Печете 20 минути на 140 градуса във фурната, след това 40 минути при 150 градуса. Разбийте жълтъците, докато станат с лимонов цвят. Постепенно добавете захарта, след това млякото, лимоновия сок и кората. Охлажда се, докато се сгъсти, при непрекъснато разбъркване; оставете в хладилника. Разстелете 1/2 от битата сметана върху целувчения крем, след това се намазва с лимоновия крем, а после с останалата бита сметана. Охладете за 24 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта