Белтъчен пай с лимонов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 яйца, разделени
1/4 ч винен камък
1 ч захар
1 ч сметана за разбиване
1/2 ч захар
1/2 ч мляко
3 с.л. лимонов сок
2 ч.л. настъргана лимонова кора
Разбийте белтъците на пяна, добавете винения камък и разбийте на сняг. Постепенно добавете 1/2 чаша захар при непрекъснато разбиване. Изсипете и загладете в добре намаслена кръгла тавичка за пай с диаметър 23 см. Печете 20 минути на 140 градуса във фурната, след това 40 минути при 150 градуса. Разбийте жълтъците, докато станат с лимонов цвят. Постепенно добавете захарта, след това млякото, лимоновия сок и кората. Охлажда се, докато се сгъсти, при непрекъснато разбъркване; оставете в хладилника. Разстелете 1/2 от битата сметана върху целувчения крем, след това се намазва с лимоновия крем, а после с останалата бита сметана. Охладете за 24 часа преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ