Регистрация

Бананов хлебен пудинг с маслен сос с ром

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
1261
Оцени рецептата

За пудинга:

6 филийки пълнозърнест хляб, нарязани на големи кубчета

3 яйца

3 узрели банана, намачкани на пюре

1 ч.л. канела

2 ч топла вода

400 г консерва подсладено кондензирано мляко

1/4 ч настърган кокосов орех

2 с.л. маргарин или масло, разтопено

2 с.л. екстракт от ванилия

1/2 ч.л. сол

1/2 ч смлени орехи

За масления сос с ром:

1/4 ч масло

3/4 ч кафява захар

1/2 ч сметана

2 с.л. ром или 1 ч.л. есенция от ром

 

На пудинга: Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете кубчетата хляб в намазана с масло тава за печене. В голяма купа, разбийте заедно яйцата, банановото пюре и канелата. Добавете останалите съставки, с изключение на орехите и соса. Изсипете сместа равномерно върху хляба, така че да се навлажни напълно. Поръсете с орехите. Пече се 45-50 минути или докато нож, пъхнат в средата, излезе чист. Охладете. Сервира се топло със соса с масло и ром.

На масления сос с ром: Разтопете маслото в тенджерка; добавете кафявата захар и сметаната. Сварете бързо за 8 - 10 минути; добавете рома или есенцията от ром. Сервирайте топло с пудинга. Прави около 1 чаша.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта