Регистрация

Бананов пудинг с яйчен крем

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
503
Оцени рецептата

2 1/2 ч захар

1/2 ч брашно

1/4 ч царевично нишесте

7 ч мляко

4 жълтъка, леко разбити

1/4 ч масло, меко

1 ч.л. ванилов екстракт

1 пакет ванилови вафли, 340 г

9 средно големи банана, обелени и нарязани на филийки

 

Смесете захарта, брашното и царевичното нишесте в средно голяма купа. Смесете добре и оставете настрана. Изсипете млякото в голяма тенджера; варете на умерен огън, докато термометър за сладкиши регистрира 80°С. Постепенно прибавете една четвърт от горещото мляко в жълтъците; добавете запазените сухи съставки и останалото горещо мляко. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и покрива гърба на лъжицата. Махнете от огъня и добавете маслото и ванилията. Оставете да се охлади до стайна температура. Разпределете 1/3 от вафлите по дъното на правоъгълна тавичка. Подредете половината бананови филийки отгоре и покрийте с половината от охладения яйчен крем. Повторете слоевете, като заделите 1/3 от вафлите, за да ги натрошите върху крема отгоре. Охладете много добре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта