Регистрация

Бананов пай със сметана

Автор:
benito
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
203
Оцени рецептата

2 блата за пай

1 ч шоколадов чипс

1 пакет безсолно масло

1 с.л. царевичен сироп

1 ч.л. ванилия

1 ч мляко

4 жълтъка

1 ч захар

5 с.л. брашно

3 с.л. безсолно масло

1 ч.л. ванилия или 1 с.л. ванилов ром

2 големи банана, нарязани тънко

сокът от 1/2 лимон

2 ч сметана

1/2 ч смлени орехи

 

Подгответе блатовете за пай. За шоколадовия слой, разтопете шоколадовия чипс с маслото и царевичния сироп на водна баня. Разбърква се често. Сваля се от огъня, оставете да се охлади, прибавете ванилията. Разделете между блатовете и се разстила равномерно. Сгорещете млякото в тенджера. Разбийте жълтъците и постепенно добавете захарта. Добавете брашното. Постепенно се разбърква в горещото мляко. Прехвърля се в тенджера и се вари, като се разбърква непрекъснато, на умерено-висока температура. Използвайте телена бъркалка. Оставете сместа да заври, след това се вари 1 минута, като се разбърква непрекъснато. Сваля се от огъня и продължава да се разбърква, докато сместа е гладка. Прибавете маслото и рома. Охлажда се до стайна температура. Обелете бананите и нарежете на тънки филийки,смесете с лимоновия сок. Разбийте 1 чаша сметана на сняг. Смесете една четвърт от сметаната с охладената смес с яйца. Прибавете останалата сметана и бананите в яйчената смес. Напълнете пайовете с банановия крем и загладете. Поръсва се с нарязани орехи.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта