Бадемово-сметанови тарталетки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 ч брашно
2/3 ч масло или маргарин, студено
1/2 ч вода, студена
2 яйца, разделени
2 пакета ванилов пудинг (по 95 г)
2 1/2 ч мляко
1 ч сметана за разбиване, бита
1 ч.л. бадемов екстракт
1 консерва мандарини в сироп (300 г), отцедени
1 киви, обелено и нарязано на филийки
5 големи ягоди
115 г грозде, без семена
1 блокче неподсладен шоколад, едро настърган
155 г конфитюр от ябълки
1 ч.л. вода
Сложете брашното и маслото или маргарина в средно голяма купа. Смесете ги, докато сместа заприлича на едри трохи. В купа разбийте студената вода с жълтъците. Добавете сместа при брашното и разбъркайте хубаво. Оформете на топка. Загрейте фурната до 200ºС.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност до слой с дебелина 0,3 см. Изрежете 20 кръга с чаша и повторете с останалото тесто. Внимателно притиснете всеки кръг на дъното на тавичка за тарталети Набодете хубаво с вилица. Подредете в по-голяма тава. Пекат се около 20-25 минути или докато леко покафенеят. Разбийте белтъците на пяна. Намажете бързо горещите тарталети с белтъка. Охлаждат се в съда за 10 минути. Внимателно ги извадете от съда, като ги разхлабите с нож и охладете напълно за около 20 мин. Пригответе плънката. Пригответе две опаковки от пудинга, както е указано на опаковката, но смесете двата пакета и използвайте общо само 2 1/2 чаши мляко. С гумена шпатула, прибавете сметаната и бадемовия екстракт в пудинга. Изсипете сместа в тарталетите. Украсете с мандарините, кивито, ягодите, гроздето и шоколада. За глазурата: В малка тенджера над средно-слаб огън, сложете ябълковия конфитюр с водата, като се разбърква често, докато се разтопи и сместа е гладка; намажете с четка върху плодовете. Оставете да изсъхне за около 10 мин. Покрийте и оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ