Ароматно пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Подправки:
2 ч.л. сол
1 ч.л. смлян кардамон
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлени семена от сминдух
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. семена синап
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. смлян бял пипер
1 ч.л. смлени сушени чили чушлета
1 ч.л. смляна куркума
За пилето:
6 обезкостени и без кожа пилешки гърди, половинки
3 с.л. зехтин
1 1/2 ч лук, нарязан
1 жълта чушка - нарязана на кубчета
4 ч червени и зелени чушки - нарязани
1 голям зрял банан - обелен и нарязан на филийки
2 ч пилешки бульон
1 с.л. чесън, счукан
2 с.л. пресен джинджифил, смлян
2 с.л. плюс 2 ч.л. универсално брашно
1/4 ч пресен кориандър, нарязан
2 с.л. люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета
410 г консерва домати, нарязани
Смесете подправките в купа. Поръсете всяка половинка пилешки гърди с около 1/2 ч.л. от сместа и втрийте хубаво с ръце. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън само докато започне да пуши, за около 4 минути. Запържете овкусените гърди за около 2-3 мин. от всяка страна, след което ги заделете. В същия тиган добавете 1 чаша лук, по 3/8 чаша от всеки цвят чушка, банана и останалия микс подправки. Гответе, като разбърквате от време на време, за около 10 минути. Може да добавите 1/4 ч бульон, ако е необходимо, за да не залепва сместа по дъното и да деглазирате тигана. Добавете джинджифила с чесъна и брашното и се разбърква, докато брашното се абсорбира добре. Добавете останалите чушки и лук, кориандъра и лютите чушки. Гответе в продължение на 5 минути, след това се добавят доматите и оставащият бульон; върнете пилето, заедно със събраните сокове в тигана. Оставете да заври, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, до готовност на пилешкото, за около 10 минути. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ