Регистрация

Ароматно пиле

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

Подправки:

2 ч.л. сол

1 ч.л. смлян кардамон

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлени семена от сминдух

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. семена синап

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. смлян черен пипер

1 ч.л. смлян бял пипер

1 ч.л. смлени сушени чили чушлета

1 ч.л. смляна куркума

За пилето:

6 обезкостени и без кожа пилешки гърди, половинки

3 с.л. зехтин

1 1/2 ч лук, нарязан

1 жълта чушка - нарязана на кубчета

4 ч червени и зелени чушки - нарязани

1 голям зрял банан - обелен и нарязан на филийки

2 ч пилешки бульон

1 с.л. чесън, счукан

2 с.л. пресен джинджифил, смлян

2 с.л. плюс 2 ч.л. универсално брашно

1/4 ч пресен кориандър, нарязан

2 с.л. люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета

410 г консерва домати, нарязани

 

Смесете подправките в купа. Поръсете всяка половинка пилешки гърди с около 1/2 ч.л. от сместа и втрийте хубаво с ръце. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън само докато започне да пуши, за около 4 минути. Запържете овкусените гърди за около 2-3 мин. от всяка страна, след което ги заделете. В същия тиган добавете 1 чаша лук, по 3/8 чаша от всеки цвят чушка, банана и останалия микс подправки. Гответе, като разбърквате от време на време, за около 10 минути. Може да добавите 1/4 ч бульон, ако е необходимо, за да не залепва сместа по дъното и да деглазирате тигана. Добавете джинджифила с чесъна и брашното и се разбърква, докато брашното се абсорбира добре. Добавете останалите чушки и лук, кориандъра и лютите чушки. Гответе в продължение на 5 минути, след това се добавят доматите и оставащият бульон; върнете пилето, заедно със събраните сокове в тигана. Оставете да заври, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, до готовност на пилешкото, за около 10 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта