Регистрация

Ароматен пай с ябълки и тиквички

Автор:
петя добрева
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
584
Оцени рецептата

Готово тесто за 2 блата за пай

За пълнежа:

2 ч настъргани ябълки, небелени

1 ч настъргани тиквички, небелени

1/2 ч орехи, натрошени

3 с.л. брашно

1 1/2 ч кафява захар

1/4 ч масло или маргарин, разтопен

2 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. сол

1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. настъргана портокалова кора

2 яйца, разбити

1 яйце

1 с.л. вода

1 ч сметана за разбиване

 

Загрейте фурната до 210ºС. В голяма купа, смесете ябълките, тиквичките, морковите, ядките и брашното; разбъркайте хубаво, така че да се покрият. В средно голяма купа, разбийте кафявата захар и маргарина, докато са добре смесени. Добавете канелата, индийското орехче, солта, лимоновия сок, ванилията, кората от портокал и 2 яйца; смесете добре. Добавете тази смес при сместа с ябълки и се разбърква много добре. Изсипете в поставения в тавичка блат. Подредете парчета от останалия блат отгоре в декоративна шарка. В малка купа се смесват 1 яйце и водата; намажете горния слой тесто. Печете на 210С градуса във фурната за 40 - 50 минути или до златисто. Сервирайте топло с бита сметана. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта