Регистрация

Ананасово-ябълков кекс

Автор:
трайкова
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
899
Оцени рецептата

За топинга:

1 ч неподсладени кокосови стърготини

1/2 ч неподсладени парченца ананас - отцедени и нарязани на кубчета

3/4 ч ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета

1/4 ч орехи, нарязани

На тортата:

1/2 ч неподсладени парченца ананас - отцедени и нарязани на кубчета

3 големи яйца

1/3 ч растително масло - плюс 1 чаена лъжичка

1 1/2 ч концентрат за сок от ябълка, неподсладен

3 ч.л. канела

2 ч брашно - плюс 2 с.л.

2 1/2 ч.л. сода за хляб

 

1. Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тава за печене.

2. За да направите топинга: Смесете кокоса и райската ябълка в купа. Разбъркайте и оставете настрана.

3. Отделете 1/2 чаша от нарязания ананас и отцедете течността. Заделете.

4. Смесете ябълката и кокоса, добавете канелата и счуканите орехи, смесете с отцедения ананас и разбъркайте добре, оставете настрана.

5. За да направите тестото: Отделете половин чаша от ананаса и отново оставете да се отцеди.

6. В голяма купа смесете яйцата, олиото и ябълковия концентрат, разбийте за 1 минута.

7. Добавете отцедения ананас и се разбърква, след което се смесва с канелата. Добавете брашното малко по малко, като се разбърква след всяко прибавяне и след това разбъркайте на ръка в продължение на най-малко 2 минути.

8. При разбъркване се добавя содата за хляб бързо и след това се смесва с 28-29 удара, веднага се изсипва в подготвената тава.

9. С ръце, поръсете топинга върху тестото и след това се пече за 28-29 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.

10. Извадете съда от фурната и поставете върху решетка, докато се охлади напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта