Ананасово-ябълков кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топинга:
1 ч неподсладени кокосови стърготини
1/2 ч неподсладени парченца ананас - отцедени и нарязани на кубчета
3/4 ч ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета
1/4 ч орехи, нарязани
На тортата:
1/2 ч неподсладени парченца ананас - отцедени и нарязани на кубчета
3 големи яйца
1/3 ч растително масло - плюс 1 чаена лъжичка
1 1/2 ч концентрат за сок от ябълка, неподсладен
3 ч.л. канела
2 ч брашно - плюс 2 с.л.
2 1/2 ч.л. сода за хляб
1. Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тава за печене.
2. За да направите топинга: Смесете кокоса и райската ябълка в купа. Разбъркайте и оставете настрана.
3. Отделете 1/2 чаша от нарязания ананас и отцедете течността. Заделете.
4. Смесете ябълката и кокоса, добавете канелата и счуканите орехи, смесете с отцедения ананас и разбъркайте добре, оставете настрана.
5. За да направите тестото: Отделете половин чаша от ананаса и отново оставете да се отцеди.
6. В голяма купа смесете яйцата, олиото и ябълковия концентрат, разбийте за 1 минута.
7. Добавете отцедения ананас и се разбърква, след което се смесва с канелата. Добавете брашното малко по малко, като се разбърква след всяко прибавяне и след това разбъркайте на ръка в продължение на най-малко 2 минути.
8. При разбъркване се добавя содата за хляб бързо и след това се смесва с 28-29 удара, веднага се изсипва в подготвената тава.
9. С ръце, поръсете топинга върху тестото и след това се пече за 28-29 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.
10. Извадете съда от фурната и поставете върху решетка, докато се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ