Регистрация

Ананасово пиле със зеленчуци

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
810
Оцени рецептата

1 голямо пиле, обезкостено

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

2 моркова

1 зелена чушка

2 ч пилешки бульон

1 консерва ананас, натрошен, 450 г, отцеден

1/3 ч оцет

1/4 ч кафява захар

1 с.л. соев сос

1 с.л. шери

2 с.л. царевично нишесте

сол и черен пипер

 

Нарежете пилето на парчета и се вари до готовност. Нарежете лука, чушката и моркова. Сложете ги в малка тенджерка с вряща вода и варете 5 мин. Отцедете добре. Смесете в малка тенджера царевичното нишесте, пилешкия бульон, оцета, захарта, соевия сос и шерито. Оставете да заври, като разбърквате непрекъснато и оставете да къкри за 2-3 минути. Добавете зеленчуците към соса, след това добавете пилето и ананаса и оставете да се сгорещи. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете горещо върху ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта