Ананасово пиле със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голямо пиле, обезкостено
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
2 моркова
1 зелена чушка
2 ч пилешки бульон
1 консерва ананас, натрошен, 450 г, отцеден
1/3 ч оцет
1/4 ч кафява захар
1 с.л. соев сос
1 с.л. шери
2 с.л. царевично нишесте
сол и черен пипер
Нарежете пилето на парчета и се вари до готовност. Нарежете лука, чушката и моркова. Сложете ги в малка тенджерка с вряща вода и варете 5 мин. Отцедете добре. Смесете в малка тенджера царевичното нишесте, пилешкия бульон, оцета, захарта, соевия сос и шерито. Оставете да заври, като разбърквате непрекъснато и оставете да къкри за 2-3 минути. Добавете зеленчуците към соса, след това добавете пилето и ананаса и оставете да се сгорещи. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете горещо върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ