Ананасово-лимоново пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
1/4 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
1 с.л. сухо шери
За соса с лимон:
2 резена ананас от консерва
1/4 ч прясно изцеден лимонов сок
1/4 ч вода
3 с.л. кафява захар
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. масло
2 ч.л. олио
1 1/4 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. фино счукан пресен джинджифил
1 ч галета
1/4 ч сусамово семе
1 яйце, леко разбито
Подготовка: Изтънете гърдите с чукче за месо. Поставете в купа и добавете сол, черен пипер и шери; разбъркайте, за да се покрие. Заделете за 30 мин. За лимоновия сос: разбийте до гладкост ананаса в блендер. След това смесете с останалите съставки за соса в малка тенджера; заделете. Смесете галетата и сусама в плитка купа. Потопете пилешкото в яйце, след това в галетата, като изтръскате излишното. Заделете за 5 мин. Начин на приготвяне: Налейте 5 см олио в дълбок тиган. Поставете над средно-висока температура, докато мазнината достигне 180-190 градуса. Добавете пилешкото, по 2 парчета наведнъж, и пържете за 3 до 4 минути или до златисто кафяво и докато месото вече не е розово, като обръщате от време на време. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Междувременно, пригответе соса над средно-висока температура, като се разбърква, докато заври и се сгъсти леко. Нарежете пилето на ивици и подредете в чиния. Изсипете соса върху пилето и гарнирайте ръба на чинията с допълнително резени ананас. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ