Регистрация

Ананасов чийзкейк без печене

Автор:
alexander
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
594
Оцени рецептата

--------------------------------- За блата--------------- ------------------

12 бисквити

1/3 ч мюсли

2 с.л. кристална захар

1 с.л. лешниково, орехово или рапично олио

1 ч.л. безсолно масло, разтопено

1 голям белтък

2 с.л. плодов сок или вода

-------------------------------- За пълнежа -------------------------------

1 1/4 ч обезмаслено кисело мляко ванилия

1 консерва натрошен ананас, неподсладен или в лек сироп (560 г)

3/4 ч обезмаслено сирене котидж

3/4 ч нискомаслено крема сирене, на стайна температура

3/4 ч кристална захар

1 ч.л. ванилия

1 1/2 ч.л. ананасов екстракт

3 с.л. лимонов сок

3 1/2 ч.л. неовкусен желатин

 

За да направите блата: Сложете решетката на фурната в центъра и загрейте фурната до 180ºС. Натрошете бисквитите в купата на кухненски робот и смелете на фини трохи. Добавете мюслито, захарта, олиото, маслото, белтъка и 1 чаена лъжичка сок или вода. Омесете, докато трохите са равномерно навлажнени. Ако е необходимо, добавете още няколко капки сок или вода и разбийте веднъж или два пъти.

Обърнете готовото тесто в разглабяща се форма за торта и притиснете с ръка по дъното и стените на тавата. Покрийте с парче восъчна хартия и притиснете, за да се образува равномерен слой, като внимавате да не се трупа тесто по ръбчетата. Пече се за 7 минути. Охлажда се напълно върху решетка преди да напълните с пълнежа.

На пълнежа: Отцедете киселото мляко през ситна цедка за поне 20 минути. Прехвърлете в малка купа и изхвърлете суроватката. Отцедете ананаса много добре, като го изстискате и заделите 1/2 чаша сок. По същия начин отцедете и сиренето Сложете го заедно с крема сиренето в блендер или кухненски робот. Разбийте в продължение на най-малко 3 минути, или докато се получи абсолютно гладка смес. Добавете захарта, ванилията, екстракта от ананас и отцеденото кисело мляко. Разбийте докато се смесят. Остържете страните на купата с гумена шпатула и разбийте няколко пъти. Добавете 1 1/2 чаши отцеден натрошен ананас и разбийте, само колкото да се слее със сместа. В малка тенджера, смесете заделената 1/2 чаша сок от ананас и лимоновия сок. Поръсете желатина и оставете да престои около 3 минути, за да омекне. След това сместа се разбърква на слаб огън, само докато желатинът се разтвори, без да завира. С работещ блендер или кухненски робот, добавете желатиновата смес и разбийте до смесване. Изсипете плънката в блата и съхранявайте в хладилника за поне 3 часа или за през нощта преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта