Ананасов чийзкейк без печене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
--------------------------------- За блата--------------- ------------------
12 бисквити
1/3 ч мюсли
2 с.л. кристална захар
1 с.л. лешниково, орехово или рапично олио
1 ч.л. безсолно масло, разтопено
1 голям белтък
2 с.л. плодов сок или вода
-------------------------------- За пълнежа -------------------------------
1 1/4 ч обезмаслено кисело мляко ванилия
1 консерва натрошен ананас, неподсладен или в лек сироп (560 г)
3/4 ч обезмаслено сирене котидж
3/4 ч нискомаслено крема сирене, на стайна температура
3/4 ч кристална захар
1 ч.л. ванилия
1 1/2 ч.л. ананасов екстракт
3 с.л. лимонов сок
3 1/2 ч.л. неовкусен желатин
За да направите блата: Сложете решетката на фурната в центъра и загрейте фурната до 180ºС. Натрошете бисквитите в купата на кухненски робот и смелете на фини трохи. Добавете мюслито, захарта, олиото, маслото, белтъка и 1 чаена лъжичка сок или вода. Омесете, докато трохите са равномерно навлажнени. Ако е необходимо, добавете още няколко капки сок или вода и разбийте веднъж или два пъти.
Обърнете готовото тесто в разглабяща се форма за торта и притиснете с ръка по дъното и стените на тавата. Покрийте с парче восъчна хартия и притиснете, за да се образува равномерен слой, като внимавате да не се трупа тесто по ръбчетата. Пече се за 7 минути. Охлажда се напълно върху решетка преди да напълните с пълнежа.
На пълнежа: Отцедете киселото мляко през ситна цедка за поне 20 минути. Прехвърлете в малка купа и изхвърлете суроватката. Отцедете ананаса много добре, като го изстискате и заделите 1/2 чаша сок. По същия начин отцедете и сиренето Сложете го заедно с крема сиренето в блендер или кухненски робот. Разбийте в продължение на най-малко 3 минути, или докато се получи абсолютно гладка смес. Добавете захарта, ванилията, екстракта от ананас и отцеденото кисело мляко. Разбийте докато се смесят. Остържете страните на купата с гумена шпатула и разбийте няколко пъти. Добавете 1 1/2 чаши отцеден натрошен ананас и разбийте, само колкото да се слее със сместа. В малка тенджера, смесете заделената 1/2 чаша сок от ананас и лимоновия сок. Поръсете желатина и оставете да престои около 3 минути, за да омекне. След това сместа се разбърква на слаб огън, само докато желатинът се разтвори, без да завира. С работещ блендер или кухненски робот, добавете желатиновата смес и разбийте до смесване. Изсипете плънката в блата и съхранявайте в хладилника за поне 3 часа или за през нощта преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ