Регистрация

Ананасов пай

Автор:
blazheva
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
794
Оцени рецептата

2 консерви по 480 г ананас, натрошен

1/2 ч захар

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. вода

2/3 ч захар

1 ч.л. масло или маргарин

1/4 ч брашно

1 ч извара

1 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. сол

2 яйца, леко разбити

1 1/4 ч мляко

1 неизпечен блат за пай

 

Смесете неотцедения ананас, 1/2 чаша захар, царевичното нишесте и водата в малка тенджера. Гответе на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа заври. Гответе още 1 мин. Свалете от огъня и се оставя да се охлади до стайна температура. Смесете 2/3 чаша захар и маслото в купа, като разбивате с помощта на електрически миксер на средна скорост, докато са добре смесени. Добавете брашното, изварата, ванилията и солта и разбийте до гладкост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете с млякото. Изсипете сместа с ананас блата и след това постепенно се изсипва сместа с извара върху слоя ананас, като внимавате да не се наруши първият слой. Печете на 225 градуса за 15 минути, след което намалете температурата до 160 градуса и се пече още 45 минути или докато нож, пъхнат в центъра излезе чист. Охладете и поднесете със стайна температура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта