Регистрация

Австрийски чийзкейк

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
496
Оцени рецептата

За блата:

2 ч извара

1/2 ч захар на пясък

5 големи яйца, разделени

1/2 ч мляко

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. екстракт от ванилия

3/4 ч брашно

1/4 ч пудра захар

3 с.л. златисти стафиди - ситно нарязани

 

Загрейте фурната до 150 градуса.

Натиснете изварата през сито. В голяма купа, разбийте изварата и захарта до гладкост. Добавете жълтъците, един по един, като разбивате добре след всяко добавяне, след това добавете млякото, лимоновата кора и ванилията. Пресейте брашното и разбийте добре. В друга голяма купа разбийте белтъците, докато се образуват меки връхчета, а след това постепенно се добавя пудрата захар и се разбиват на сняг. Прибавете ги в сместа с извара. Внимателно прибавете нарязаните стафиди, след това изсипете сместа в подготвения блат. Пече се в продължение на 55 минути или докато чийзкейкът изглежда стегнал. Оставете във фурната за 15 минути, след което се оставя да се охлади до стайна температура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта