Австрийски кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч мляко, топло
2 пакета активна суха мая
4 ч брашно
1 ч масло или маргарин
1/2 ч захар
4 яйца
1 ч златисти стафиди
1/4 ч касис
2 ч.л. портокалова кора; ситно настъргана
1/2 ч.л. сол
1/4 ч бадеми, цели, бланширани
Сложете млякото в купа. Поръсете маята над млякото. Добавете 1/2 чаша брашно. Разбийте с голяма лъжица за 1 минута. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато почти удвои обема си, около 40 мин. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. При разбъркване се добавят сместа с мая, стафидите, касиса, портокаловата кора и солта. Постепенно добавете останалите 3 1/2 чаши брашно. Леко намажете и набрашнете форма за кекс. Подредете цели бадеми на дъното на съда. Внимателно изсипете течното тесто върху бадемите. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Пече се на 180С във фурната за 40 минути. Извадете от съда. Охлажда се върху решетка. Преди да сервирате, пресейте пудра захар отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ