Яйца Бенедикт
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч масло или маргарин
1/4 ч заквасена сметана
2 жълтъка, леко разбити
1 с.л. ябълков оцет
1/4 ч.л. сол
Щипка лют червен пипер
1/4 ч.л. семена синап
480 г аспержи, консерва, отцедени
4 питки, разполовени и препечени
4 филийки шунка
4 поширани яйца
1. Разтопете маслото в микровълновата фурна. Добавете сметаната, жълтъците, оцета, солта, червения пипер и синапа, разбъркайте добре старателно.
2. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 минути или до сгъстяване. Разбърква се често.
3. Разбийте соса много добре. Заделете.
4. Сложете аспержите в подходящ съд и сложете в микровълновата фурна непокрити за 1-2 мин. или докато се сгорещят.
5. Подредете разполовените питки в подходящ съд. Поставете 1 резен шунка върху две половинки питка. Разпределете аспержите между всички 4 питки.
6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 1/2 - 3 минути или докато се сгорещи всичко.
7. Внимателно поставете яйцата върху аспержите. Покрийте със запазения сос и сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 30 секунди до 1 минута или докато е горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ