Регистрация

Ягодов пай с мента и лайм

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
571
Оцени рецептата

За блата:

2 ч натрошени ванилови вафли

5 с.л. масло или маргарин, разтопено

За пълнежа:

1 кг пресни ягоди

1 пакет от 225 г крема сирене, меко

400 г кондензирано мляко, подсладено

1/2 ч прясно изцеден сок от лайм

1 с.л. ментов ликьор

За украса:

1 ч сметана за разбиване

3 с.л. захар

1/2 ч.л. ванилия

Резени лайм, за гарнитура

 

Смесете натрошените бисквити и маслото в купа. Притиснете по дъното и стените на тавичка за пай с диаметър 23 см. Оставете в хладилника, докато се втвърди. Заделете 3 ягоди за украса, подрежете краищата на останалите плодове, така че да не са повече от 3 см високи. Подредете ги с отрязания край надолу в блата и оставете в хладилника. Разбийте сиренето на крем. Добавете подсладеното кондензирано мляко; разбийте добре. Добавете сока от лайм и ликьора и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в подготвения блат, така че да покриете ягодите. Охладете сместа най-малко 1 час. Разбийте сметаната, докато се оформят меки връхчета. Постепенно добавете захарта и ванилията и разбийте на сняг. Украсете пая. Гарнирайте със заделените ягоди и резени лайм.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта