Регистрация

Ябълков сладкиш с канела

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
487
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1 ч захар, разделена

1/2 ч масло

4 ч ябълки, обелени, нарязани

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. смляна канела

1 яйце, леко разбито

1/3 ч евапорирано мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

3/4 ч нарязани ядки

1 1/3 ч настърган кокос

 

В купа смесете брашното, солта и 1/3 чаша захар. Нарежете маслото и разбъркайте, докато сместа заприлича на едри трохи; разпределете по дъното на намаслена правоъгълна тавичка. Подредете резените ябълка отгоре и се поръсват с лимонов сок. Смесете 1/3 чаша захар с канелата; поръсете ябълките. Пече се на 190°С в продължение на 20 минути. Междувременно, в малка купа смесете останалата захар с останалите съставки. Изсипете върху изпечените ябълки и печете още 20 минути или до златисто кафяво. Нарежете на квадрати и поднесете топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта