Регистрация

Ябълков пай

Автор:
Юлия
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
816
Оцени рецептата

За блата:

1 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/3 ч студена зеленчукова мазнина

1/4 ч вода, ледено студена

За пълнежа:

7 средно големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на тънки филийки

1/2 ч захар

1/4 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч.л. сол

За топинга:

3/4 ч кафява захар

3/4 ч брашно

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/3 ч масло - охладено, нарязано на части

 

Загрейте фурната до 200 градуса.

За блата:

В средно голяма купа смесете брашното и солта. Нарежете мазнината в брашнената смес докато заприлича на едри трохи. Добавете водата, по 1 супена лъжица, разбъркайте с вилица, докато се оформи тестото. Оформете на диск, увийте в найлоново фолио и оставете в хладилника в продължение на 30 минути. На набрашнена повърхност, с помощта на набрашнена точилка, разточете тестото на кръг. Притиснете в тавичка за пай с диаметър 23 см. Отрежете излишното тесто, като оставите 3 см ръб. Смесете продуктите за плънката. Изсипете в блата.

За топинга:

В малка купа, смесете кафявата захар, брашното и индийското орехче. Нарежете маслото в сместа докато заприлича на едри трохи. Поръсете ябълките равномерно. Печете докато покафенее леко - 35 мин.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта