Регистрация

Ябълков пай

Автор:
Благослава
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
487
Оцени рецептата

6 големи ябълки, обелени и почистени

1 неизпечен блат за пай, 23 см

1/3 ч захар

3/4 ч натрошени джинджифилови бисквити

1 с.л. брашно

1/2 ч.л. канела

щипка сол

1/4 ч масло

1/4 ч орехи

1/3 ч кленов сироп

 

Разпределете половината ябълки по дъното на блата за пай. Смесете следващите 6 съставки. Намажете 1/2 от сместа върху ябълките. Покрийте равномерно с останалите ябълки. Поръсете с останалите трохи и орехите. Пече се в умерена фурна (190 градуса), за около 50 минути, като се покрива с фолио през последните 25 минути. Извадете от фурната. Полейте равномерно със сиропа.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта