Регистрация

Ябълков пай с канела

Автор:
яна маринова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
375
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

Готово тесто за 2 блата за пай 

1 ч захар 

2 с.л. брашно 

1/8 ч.л. сол 

1/2 ч.л. канела 

4 ч ябълки, нарязани на кубчета 

4 половинки круши 

2 с.л. ром 

2 с.л. масло или маргарин 

 

Начин на приготвяне:

Сложете тестото в тавичка за пай с диаметър 23 см и оставете в хладилника. Смесете захарта, брашното, солта и канелата; добавите ги към ябълките и разбъркайте добре. Заделете. Натрошете крушите и ги разпределете по дъното на подготвения съд; поръсват се с ром. Изсипете ябълковата смес върху крушите; покрийте с точици масло. Покрийте с втория блат и направете прорези, за да излиза парата. Печете на 200С в продължение на 45 минути или докато ябълките омекнат. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта