Регистрация

Ябълков кекс

Автор:
ivanova
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
520
Оцени рецептата

1 1/4 ч захар, разделени

1 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

1 ч светъл царевичен сироп

2 ч ябълки, обелени, нарязани

1/4 ч касис

2 1/2 ч брашно

3/4 ч масло, меко

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 яйца

3/4 ч мътеница

Зеленчуков готварски спрей

 

В тенджера, смесете 1/2 чаена чаша захар, царевичното нишесте, канелата и индийското орехче. Добавете царевичния сироп, ябълките и стафидите. Гответе на умерен огън, като се бърка често, докато сместа се сгъсти. Свалете от огъня и охладете леко. В купа смесете брашното и останалата 3/4 чаша захар. Нарежете маслото в сместа, докато сместа заприлича на едри трохи. Заделете 1/2 ч от сместа за поръсване. Към останалата смес, добавете солта, бакпулвера и содата. Смесете яйцето и мътеницата. Добавете сухи съставки при сместа с яйце и мътеница и се разбърква само докато се смесят. Напръскайте кръгла тава с готварски спрей. Разпределете 2/3 чаша от течното тесто по дъното на съда. Покрийте с 2/3 от сместа с ябълките. Покрийте с останалото тесто и ябълки, като ги разпределите равномерно. Поръсете със заделената ронлива смес. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути. Охлажда се леко преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта