Регистрация

Ябълково-портокалов пай

Автор:
benito
|
Дата:
04 May
|
Видяна:
603
Оцени рецептата

1 ч захар

4 с.л. брашно

1/4 ч.л. индийско орехче, смляно

1/2 ч портокалов сок

1/3 ч масло, разтопено

3 ч ябълки, обелени, нарязани

1 готов блат за пай

Допълнително ленти тесто за покриване

 

Смесете захарта, брашното, индийското орехче, портокаловия сок и разтопеното масло; разбъркайте добре. Сложете ябълките в неизпечения блат за пай; излейте течната смес над ябълките и покрийте с тестени ивици, оформени като решетка. Печете на 200 градуса за 15 минути; намалете температурата до 125 градуса и печете още 35-40 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта