Ябълково орехови триъгълници
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ябълки, обелени и фино нарязани
1/2 ч кедрови ядки или
орехи; леко препечени, ситно нарязани
Настърганата кора на 1 лимон
2 с.л. захар
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
5 листа точени кори
1/2 ч масло, разтопено
Пудра захар, по желание
Смесете ябълките, ядките, лимоновата кора, захарта и индийското орехче в средно голяма купа. Заделете. Развийте корите. Нарежете корите на ленти с широчина 5 см. Сложете върху восъчна хартия над влажна кърпа. Покрийте всички ленти без две от тях. Намажете 2те ленти кори с разтопено масло. Поставете около 2 супени лъжици от плънката в центъра на всяка лента, на 3 см от горния ръб. Прегънете единия ъгъл върху плънката. Прегънете по същия начин до края. Поставете в намазана с масло тава. Повторете с останалия пълнеж и кори. Намажете с разтопено масло. Печете на 180С градуса във фурната за 20 - 35 минути или до златисто. Охлажда се върху решетка. Поръсете с пудра захар, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ