Регистрация

Ябълкови овесени мъфини

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
649
Оцени рецептата

1 ч мътеница

1 ч овесени ядки

1/2 ч стафиди

1 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. сол

1 яйце или 2 белтъка

1/3 ч мед

1 ябълка, настъргана

 

Напръскайте чашки за мъфини с готварски спрей. Разбъркайте мътеницата, овесените ядки и стафидите в голяма купа и се оставя да престои, докато подготвяте останалите съставки. Смесете сухите съставки в отделна купа (пълнозърнестото пшенично брашно, бакпулвера, канелата и солта). Разбъркайте енергично сместа с овесените ядки с яйцето и меда. Смесете сухите съставки с течните съставки, само докато се навлажнят. Не разбивайте прекалено дълго. Внимателно прибавете настърганите ябълки. Напълнете чашките на 2/3 от ръба. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Поднесете топло. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта