Регистрация

Шоколадов чийзкейк

Автор:
lubo
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
750
Оцени рецептата

----- За блата -----

1 ч натрошени шоколадови вафли

3 с.л.маргарин, разтопен

----- За пълнежа -----

450 г крема сирене Филаделфия, меко

2/3 ч захар

2 големи яйца

170 г шоколадов чипс, разтопен

1/4 ч.л. бадемов екстракт

----- За топинга -----

600 г черешов пълнеж за пай (или малинов)

разбита сметана

 

На блата

Смесете натрошените вафли с маргарина и притиснете върху дъното на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Печете на 180°С за 10 минути.

На пълнежа

Смесете захарта с крема сиренето, като разбивате с електрически миксер на умерена скорост, докато се смесят хубаво. Добавете яйцата, едно по едно, и разбивайте хубаво след всяко. Прибавете шоколада и екстракта и изсипете върху блата. Печете на 180°С за 45 мин.

Извадете пая от формата, като охладите, преди това. Оставете в хладилника.

Покрийте пая с плодовия пълнеж и разбитата сметана точно преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта