Регистрация

Шоколадов сладкиш с малини

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

1 ч брашно, универсално

1/2 ч захар, гранулирана

1/2 ч какао на прах

85 г масло; охладено

1 яйце

170 г полусладък шоколад, нарязан

2 ч сметана за разбиване

2 кутии малини - около 3-4 чаши

 

На блата: Смесете брашното, захарта и какаото в купата на кухненски робот. Разбийте два или три пъти. Нарежете маслото на парчета и го добавете при брашното. Разбийте, докато сместа наподоби овесени ядки. Без да спирате уреда, добавете яйцето. Разбийте за много кратко. Извадете тестото и оставете на стайна температура, докато плънката се прави.

На плънката: Поставете нарязания наситно шоколад в средно голяма купа и сложете сметаната да заври на средно-висока температура. Изсипете върху шоколада и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Покрийте с фолио и оставете в хладилника.

Загрейте фурната до 190ºС. Притиснете с ръце шоколадовата смес на дъното на форма за торта с подвижно дъно. Охладете в продължение на 20 минути. Набодете дъното на тестото с вилица. Пече се в предварително загрята фурна за 20 до 25 минути. Оставете да се охлади напълно. Извадете блата от формата оставете върху поднос. С лъжица, полейте с плънката и загладете повърхността. Подредете малините отгоре в концентрични кръгове. Сервирайте на стайна температура. За 6 порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта