Регистрация

Шоколадов пай

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
23 Apr
|
Видяна:
224
Оцени рецептата

1 чаша + 2 супени лъжици захар

1/2 ч.л. сол

1 супена лъжица брашно

4 супени лъжици царевично нишесте

3 2/3 чаши прясно мляко

6 супени лъжици какао

2 супени лъжици масло

2 яйца - разбити

2 супени лъжици масло

1 ч. л. ванилия

Готов блат за пай

 

Комбинирайте захарта, солта, брашното, царевичното нишесте, млякото, какаото и маслото. Загрява се до кипване, като се разбърква постоянно, докато сместа се сгъсти. Отстранете от огъня. Прибавете около половината шоколадова смес в яйцата, докато са напълно смесени. Изсипете сместа обратно в тенджерата и продължете готвенето, като се разбърква непрекъснато, докато сместа заври отново. Сваля се от огъня и се смесва с маслото и ванилията. Изсипва се в готовия блат и се охлажда.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта