Шоколадов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
2 ч вряща вода
3/4 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. сол
3 с.л. какао
1/4 ч брашно
2 жълтъка
1 с.л. масло
1 ч.л. ванилия
За целувчения крем:
2 белтъка
1/4 ч.л. винен камък
5 с.л. захар
В малка купа смесете захарта, царевичното нишесте, солта, какаото и брашното; разбърква се добре. Бавно добавете малко от врящата вода. Разбийте до гладкост. Добавете тази смес в останалата вряща вода. Върнете на огъня и варете докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Изсипете малко количество от тази смес върху добре разбитите жълтъци. Върнете в съда и варете около 1 до 2 минути. Махнете от огъня и добавете маслото и ванилията. Разбърква се добре. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. За целувчения крем: Разбийте белтъците на пяна, добавете солта и винения камък. Продължете да разбивате, докато почти станат на сняг. Добавете захарта, по една супена лъжица наведнъж. Разпределете крема върху пая и печете на 180С в продължение на 15 минути или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ