Шоколадов кекс с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 пакет готов микс за кекс
1/4 ч какао на прах
1 1/4 ч мляко
1 яйце
За глазиране:
30 г полусладък шоколад
1 с.л. масло или маргарин
3/4 ч пудра захар
1 с.л. гореща вода
Орехови половинки за украса
Загрейте фурната до 180ºС.
Смесете готовия микс с какаото. Добавете млякото и след това яйцето. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете 55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 10 минути в съда върху решетка. Извадете от съда и оставете да се охлади. За да направите глазурата, разтопете шоколада и маслото, като се разбърква постоянно на много слаб огън, докато сместа е гладка. Отстранете от огъня. Смесете с пудрата захар. Добавете водата и разбъркайте до гладкост. Намажете кекса и украсете с орехите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ