Шоколадов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 3/4 ч брашно
2 ч захар
3/4 ч какао
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
2 яйца
1 ч мляко
1/2 ч зехтин
1 ч.л. ванилия
1 ч вряща вода
За шоколадовата глазура:
3 ч пудра захар
3/4 ч какао
1 пакет масло, меко
3 с.л. сметана
1 ч.л. ванилия
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете две кръгли тавички. В голяма купа, смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбийте хубаво и заделете. В малка купа смесете яйцата, млякото, зехтина и ванилията. Разбийте с миксер. Бавно добавете врящата вода и разбъркайте. Добавете течните съставки в брашнената смес и се разбърква, докато сместа е гладка. Разпределете тестото равномерно в двата съда. Печете 30-35 минути. Извадете от съда и оставете да се охлади. За шоколадовата глазура: Пресейте захарта и какаото в купа. В друга купа смесете 1 чаша от захарната смес с маслото и 1 супена лъжица сметана и разбийте до гладкост. Добавете още една чаша захар и още 1 супена лъжица сметана, като разбивате добре. Продължете, докато всички съставки се смесят и глазурата е пухкава. Добавете ванилията. Намажете единия блат с крема. Покрийте с втория блат и намажете цялата торта хубаво с крем.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ