Регистрация

Шоколадов кейк

Автор:
violeta
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
530
Оцени рецептата

1 3/4 ч брашно

2 ч захар

3/4 ч какао

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

2 яйца

1 ч мляко

1/2 ч зехтин

1 ч.л. ванилия

1 ч вряща вода

За шоколадовата глазура:

3 ч пудра захар

3/4 ч какао

1 пакет масло, меко

3 с.л. сметана

1 ч.л. ванилия

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете две кръгли тавички. В голяма купа, смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбийте хубаво и заделете. В малка купа смесете яйцата, млякото, зехтина и ванилията. Разбийте с миксер. Бавно добавете врящата вода и разбъркайте. Добавете течните съставки в брашнената смес и се разбърква, докато сместа е гладка. Разпределете тестото равномерно в двата съда. Печете 30-35 минути. Извадете от съда и оставете да се охлади. За шоколадовата глазура: Пресейте захарта и какаото в купа. В друга купа смесете 1 чаша от захарната смес с маслото и 1 супена лъжица сметана и разбийте до гладкост. Добавете още една чаша захар и още 1 супена лъжица сметана, като разбивате добре. Продължете, докато всички съставки се смесят и глазурата е пухкава. Добавете ванилията. Намажете единия блат с крема. Покрийте с втория блат и намажете цялата торта хубаво с крем.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта